Wat is een CookRookie?

Dat is een samenvoeging van twee Engelse woorden. Cook, wat kok of kook betekent. En Rookie, wat nieuwkomer of beginneling betekent.

Het doel van CookRookie

De CookRookie website is gericht op lekker en eenvoudig koken, maar dan zonder pakjes en zakjes. En als het minder eenvoudig is, proberen we het recept zo op te schrijven dat het goed te volgen blijft.

Oefening baart kunst

En inderdaad, lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn. Oefening baart daarbij wel kunst. Als je er nooit aan begint, zul je het nooit leren! Vooral het doseren van de warmtebron is heel belangrijk en vereist enig "gevoel". Niet alleen om je voedsel niet aan te laten branden. Maar ook bijvoorbeeld om doorkoken te voorkomen. En het kan zo zijn dat je voedsel niet lang genoeg gekookt is. Bij CookRookie proberen we dit zo duidelijk mogelijk aan te geven. Maar iedereen heeft natuurlijk een andere fornuis. "Hoog vuur" heeft bij de één meer effect dan bij de ander. Dus blijf uitproberen!

Verantwoord en duurzaam

Daarnaast besteden wij bij CookRookie aandacht aan verantwoord en duurzaam koken. Daar hoort het gebruik van vleesvervangende en biologische producten bij, maar ook beperkt gebruik of het weglaten van zuivelproducten.

Ook een CookRookie?

Je kunt nu ook zelf je bijdrage aan CookRookie leveren, als je denkt dat je een recept hebt dat aan bovenstaande beschrijving voldoet. Meld je aan!