Hoofdgerecht, 2 personen, 30-60 minuten

Ingrediënten

Goede vis.
Melkvrij.
Verse bladspinazie en gerookte zalm.
  • 200 gram pasta (tagliatelle)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 125 gram champignons
  • 75 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 4 seizoenenpeper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Benodigdheden

Wok, kleine koekenpan, snijplank en een pan voor de pasta.

Voorbereiding

Was de bladspinazie indien nodig en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de ui in stukjes. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding

Doe een scheut (2 eetlepels) olijfolie in de wok en laat de olie heet worden. Zet het vuur laag. Fruit vervolgens de knoflook en de ui kort (een halve minuut, niet bruin laten worden). Doe vervolgens de champignons erbij en bak onder regelmatig omscheppen op hoog vuur een minuutje. Doe dan het vuur weer laag. Zet ondertussen wat water op voor de pasta.

Voorzie de wok dan van een flinke hand bladspinazie. Dat ziet er in het begin vrij hopeloos uit, want je zit nog met driekwart zak en de wok zit propvol! Geen paniek. Zet het vuur iets hoger en begin de bult spinazie langzaam om te scheppen, totdat de bult is gekrompen tot een bescheiden hoopje spinazie. Neem dan weer een hand spinazie en herhaal het proces, totdat de hele zak spinazie in de pan zit. Blijf wokken tot je eigenlijk geen blaadje spinazie meer kunt ontdekken. Breng op smaak met 4 seizoenenpeper. Zout toevoegen is niet nodig!

Zet het vuur weer laag en drapeer de gerookte zalm over het spinazieprakje, zodat de zalm langzaam door het prakje gaargestoomd wordt.

Zet dan de pasta op. Als het goed is hoeft deze maar kort (8 minuten) te koken. Dat geeft je genoeg tijd om de pijnboompitten in de kleine koekenpan te roosteren. Doe daarvoor de pijnboompitten zonder olie of andere zaken in de koekenpan, zet het vuur half hoog. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden aan één kant, dus schep ze regelmatig om tot ze een goudbruin kleurtje hebben.

Houd ondertussen de zalm in de gaten. Als deze wat wittig begint te worden kun je 'm met een spatel makkelijk in stukjes verdelen en door de spinazie roeren.

Verdeel de tagliatelle over de borden en maak een kuiltje in het midden waarin je de spinazie kunt doen. Gebruik ook het vocht uit de wokpan! Verdeel dan de pijnboompitten over de spinazie.

Passende wijn(en)

Goed te combineren met een stevige rosé of chardonnay.

Toegevoegd door CookRookie op 20-10-2010 om 20:50