Ovengerecht, 2-3 personen personen, 30-60 minuten

Supergevarieerde pizza waarbij je alleen de bodem kant en klaar koopt! Zelf maken is zoveel lekkerder dan die zoute pizza's van de Domino's of New York Pizza waar oh zo weinig op zit. Je hebt natuurlijk eindeloos veel variaties maar de combinatie in dit recept is één van onze favorieten!

Ingrediënten

Melkvrij.
Pizza met spinazie, ui, champignons en ham, paprika, artisjokkenharten.
 • Pizzabodem met saus (Jumbo of AH)
 • 1 zakje geraspte kaas oud
 • 200 gram Spinazie
 • 6 champignons
 • 1 rode ui
 • 3 artisjokkenharten (uit blik)
 • 1 knoflookteen
 • 1 kleine of 1/2 grote gele paprika
 • 2 plakjes ham
 • 12 zwarte olijven
 • 1/3 potje kappertjes
 • olijfolie
 • zwarte peper met molen

Bereidingswijze

Benodigdheden

Snijplank, aardappelschilmesje, koekenpan, wok met deksel, spatel, soepkom. Let op: als je de pizzabodem van de AH haalt moet je daar nog bakpapier bij kopen!

Voorbereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in de soepkom. Snij de knoflookteen in piepkleine stukjes. Als de binnenkant van de teen groen is, haal dit er dan uit. Doe de piepkleine stukjes knoflook in de soepkom met de olie.

Haal 3 artisjokkenharten uit het blik, laat deze uitlekken (of knijp er even in zodat het vocht eruit komt). Snij elke artisjokkenhart in 4 stukken, zodat je 12 stukjes artisjokkenhart hebt. Doe deze in de soepkom en meng de artisjokken met de olie en de knoflook. Laat het geheel intrekken en schep het mengsel af en toe om.

Snij de plakjes ham in strookjes met een breedte van circa 1 cm. Snij de champignons door midden en daarna in plakjes. Snij de ui en haal het stuk waar de stengel zat weg. Snij de paprika en haal de steel, de zaadlijsten en de witte delen weg. Snij de paprika in kleine stukjes.

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden.

Bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in de wok en verwarm op hoog vuur. Doe de spinazie erbij. Zet het vuur laag en dek de wok af met een deksel.

Doe een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en laat de pan heet worden op hoog vuur. Doe dan de gesneden ui in de pan. Als deze er glazig uit begint te zien, doe dan de champignons in de pan. Bak tot de champignons wat kleiner zijn geworden. Doe het vuur uit.

Schep ondertussen de spinazie om. De onderste blaadjes zullen er inmiddels mooi gebakken uitzien, het worden een soort sliertjes. Zo moet alle spinazie eruit komen te zien. Dus blijf af en toe omscheppen totdat dat het geval is. Doe dan het vuur uit.

Rol de pizzabodem uit over de bakplaat. Let op dat je bakpapier gebruikt. Bij de pizzabodem van de Jumbo zit het bakpapier al onder de bodem. Bij die van de AH niet. Verdeel vervolgens de tomatensaus over de bodem. Strooi daaroverheen een half zakje geraspte kaas. Meer mag ook, als het je het maar goed verdeeld. Zo, de basis is klaar!

Verdeel nu de gebakken spinazie uit de wok over de ene helft van de pizzabodem. Leg daarbovenop wat van het champignon-ui mengsel uit de koekenpan. Als je wat overhoudt voor de andere helft van de pizza is dat mooi, maar niet noodzakelijk. Maal wat zwarte peper over de spinaziehelft.

Nu is de andere helft van de pizza aan de beurt. We gaan ervan uit dat je 4 stukken uit elke helft haalt. Dus verdeel hier eerst de strookjes ham over de 4 delen van de tweede helft. Daaroverheen verdeel je de stukjes paprika. Dan leg je op iedere kwart van de helft 3 stukjes artisjokhart. De knoflook die in de soepkom overblijft verdeel je over de helft. Dan leg je op iedere kwart 3 olijven. En als laatste hier en daar wat kappertjes.

Schuif de bakplaat in de oven! Voor zowel de AH als de Jumbo pizzabodem is de baktijd rond de 17 minuten.

Passende wijn(en)

Krachtige rode wijn.

Toegevoegd door CookRookie op 30-10-2022 om 11:05