Ovengerecht, 2-3 personen, 30-60 minuten

Ingrediënten

Vegetarisch.
Melkvrij.
Courgette pasta met aubergine, perzik, brie, tijm en honing in de oven.
  • halve courgette
  • halve aubergine
  • klein blik (385 gr) halve perziken
  • 200 gram brie
  • 125 gr dadels gedroogd
  • 1 el honing
  • verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 seizoenspeper in molen

Bereidingswijze

Benodigdheden

Ovenschaal, soepkom

Voorbereiding

Snijd de courgette en de aubergine in plakjes. Snijd de knoflook in fijne stukjes. Snijd de dadels in partjes en de halve perziken in stukjes. Doe de honing, de perziken, de knoflook en de dadels in een soepkom en meng door elkaar. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

Leg een viertal takjes tijm in de ovenschaal. Grove bossen een beetje klein maken. Leg de plakjes courgette en aubergine dakpansgewijs in de overschaal op de tijm; om en om een rijtje courgette en een rijtje aubergine. Besprenkel het geheel met wat citroensap en olijfolie. Pak de pepermolen en voorzie de schotel naar believen van peper. Verdeel vervolgens het perzikengoedje over de gepeperde aubergines en courgettes. Leg daarover de plakjes brie.

Zet in de oven voor 20 minuten op 200 graden.

Serveertips

Serveren met basmati rijst of pasta.

Passende wijn(en)

Fruitige, lichte en jonge rode wijn, of droge witte wijn.

Toegevoegd door CookRookie op 20-10-2010 om 19:17