Courgette pasta met aubergine, perzik, brie, tijm en honing in de oven
Ovengerecht, 2-3 personen, 30-60 minuten
Ingrediënten
- halve courgette
- halve aubergine
- klein blik (385 gr) halve perziken
- 200 gram brie
- 125 gr dadels gedroogd
- 1 el honing
- verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 4 seizoenspeper in molen
Bereidingswijze
Benodigdheden
Ovenschaal, soepkom
Voorbereiding
Snijd de courgette en de aubergine in plakjes. Snijd de knoflook in fijne stukjes. Snijd de dadels in partjes en de halve perziken in stukjes. Doe de honing, de perziken, de knoflook en de dadels in een soepkom en meng door elkaar. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
Leg een viertal takjes tijm in de ovenschaal. Grove bossen een beetje klein maken. Leg de plakjes courgette en aubergine dakpansgewijs in de overschaal op de tijm; om en om een rijtje courgette en een rijtje aubergine. Besprenkel het geheel met wat citroensap en olijfolie. Pak de pepermolen en voorzie de schotel naar believen van peper. Verdeel vervolgens het perzikengoedje over de gepeperde aubergines en courgettes. Leg daarover de plakjes brie.
Zet in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
Serveertips
Serveren met basmati rijst of pasta.
Passende wijn(en)
Fruitige, lichte en jonge rode wijn, of droge witte wijn.