Een kleine lijst met begrippen die op CookRookie worden gebruikt. Inderdaad, de lijst is kort, de recepten zijn eenvoudig! Alle begrippen die enige uitleg behoeven staan hier! Op alfabet.

 

Blancheren

Kort koken in (bijna) kokend water en daarna afspoelen met koud water. Tomaten blancheer je 30 seconden, om ze daarna makkelijk te ontvellen. Zijn je tomaten niet rijp? Hou dan een langere tijd aan, bijvoorbeeld een minuut.

Fruiten

Nee, geen appels en peren in die pan donderen! Hoewel dat ook best lekker kan zijn. Als er van fruiten gesproken wordt, gaat het meestal over het bakken van ui of knoflook in voldoende olie.

Marineren

Vlees, vis, gevogelte of vegetarische brokken een tijdje laten staan in een mengseltje van olie en kruiden.

Pocheren

Als er van pocheren gesproken wordt, gaat het meestal om eieren. Die pleur je gewoon vanuit de schil in kokend water. Lekker. Ziet er ook nog eens niet uit. En dat is het dan. In principe.